Ured za partnerstvo i projekte

Ured za partnerstvo i projekte bavi se koordinacijom aktivnosti na osnovna tri područja:

Mobilnost studenata, nastavnog i nenastavnog osoblja

Poticanje mobilnosti studenata i djelatnika Sveučilišta osnovna je poluga mobilnosti na koju se nadovezuje pomoć odlaznim studentima i sveučilišnim djelatnicima u samom procesu prijave, odlaska i povratka s međunarodne razmjene. Izuzev odlazne mobilnosti Ured pruža administrativnu i organizacijsku pomoć dolaznim stranim studentima i sveučilišnim djelatnicima prilikom dolaska na Sveučilište.

Erasmus+ program za cilj ima modernizaciju i poboljšanje visokog obrazovanja diljem Europe i svijeta, a samim time ostvaruje se i veća perspektiva na tržištu rada za polaznike programa.

 

Mobilnost na Sveučilištu moguće je ostvariti kroz projekte Erasmus+ i CEEPUS program.

 

Službena Facebook stranica o međunarodnoj suradnji Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli

Međunarodna partnerstva

Ured radi na povećanju i proširenju kvalitete međunarodnih partnerstva. Ujedno pruža organizacijsku, savjetodavnu i administrativnu podršku sastavnicama Sveučilišta prilikom sklapanja međunarodnih sporazuma. 

Međunarodni projekti

Glavna uloga Ureda kod prijave međunarodnih projekata je pružanje savjetodavne i administrativne pomoći znanstvenicima i umjetnicima prilikom prijavljivanja, vođenja i završavanja međunarodnih projekata u suradnji s Uredom za istraživanje, umjetnost i projekte.

Jačanje partnerstva jedno je od strateških prioriteta Sveučilišta, a kao takvo uključuje međunarodnu suradnju i mobilnost te međuinstitucijsku i poslovnu suradnju.


Obavijesti Ureda za partnerstvo i projekte
Predstavnici Sveučilišta u Puli...

Predstavnici Sveučilišta u Puli posjetili Sveučilište u Trentu (Italija)

Ivica Petrinić

Rektor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli prof. dr. sc. Alfio Barbieri i voditeljica Ureda za partnerstvo i projekte dr. sc. Ivona Peternel posjetili su krajem studenog Sveučilište u Trentu (Italija) u okviru Erasmus+ programa . Tom su se prilikom susreli s rektorom Sveučilišta prof. Paolom Collinijem te voditeljicom Ureda  za međunarodne odnose Grazijom Callovini.

Posjet indijskog veleposlanika...

Posjet indijskog veleposlanika pulskom Sveučilištu

Ivica Petrinić

Indijski veleposlanik Nj.E. g. Raj Kumar Srivastava tijekom svog posjeta Istri posjetio je i Sveučilište Jurja Dobrile u Puli. Veleposlanika su primili prorektorica za studente, obrazovne programe i suradnju izv. prof. dr. sc. Mirjana Radetić-Paić i prorektor za suradnju, inovacije i transfer tehnologija izv. prof. dr. sc. Valter Boljunčić .

Predstavnici Ureda za partnerstvo i...

Predstavnici Ureda za partnerstvo i projekte sudjelovali na međunarodnoj konferenciji

Dominik Tomislav Vladić

Od 1. do 3. prosinca 2020. Filozofski fakultet u Puli domaćin je međunarodne znanstveno-stručne konferencije "Mogućnosti i problemi učenja ruskoga jezika na daljinu u svjetskom obrazovnom prostoru u vrijeme pandemije". Dr. sc. Irena Mikulaco, voditeljica Centra ruskoga jezika i kulture "Insitut Puškin", šefica katedre stranih jezika na Filozofskom fakultetu Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, predsjednica Hrvatskoga društva nastavnika ruskoga jezika i književnosti, predsjednica je Organizacijskog odbora Konferencije.

Važna nadopuna: Najava online...

Važna nadopuna: Najava online predavanja „Primjena mindfulness tehnika za uspješnije nošenje sa stresom“ (30.11.)

Ivica Petrinić

Agencija za mobilnost i programe EU moli studente koji su se već registrirali da još jednom to učine jer, zbog tehničkih poteškoća, nisu nažalost zabilježene njihove e-adrese. Ponovna registracija potrebna je kako bi studenti mogli primiti poveznicu za spajanje na predavanje.

Najava online predavanja „Primjena...

Najava online predavanja „Primjena mindfulness tehnika za uspješnije nošenje sa stresom“ (30.11.)

Ivica Petrinić

Agencija za mobilnost i programe Europske unije pokrenula je niz tematskih predavanja za korisnike programa Erasmus+ kako bi im olakšala provedbu projekata u otežanim pandemijskim okolnostima. Drugo tematsko predavanje održat će se 30. studenoga 2020. od 14 do 15.30, a namijenjeno je dolaznim i odlaznim studentima programa Erasmus+, Srednjoeuropskog programa razmjene za sveučilišne studije (CEEPUS) i Bilateralnog programa akademske mobilnosti.

Besplatna online radionica učenja...

Besplatna online radionica učenja španjolskog jezika

Ivica Petrinić

Centre de Lenguas Modernas (CLM) partner Sveučilišta Granada u Španjolskoj poziva sve zainteresirane studente da se priključe na besplatan online tečaj španjolskog jezika koji nude. 

Događaj "ERASMUSDAYS2020 at...

Događaj "ERASMUSDAYS2020 at UNIPU" održan 15. listopada 2020.

Ivica Petrinić

Ured za partnerstvo i projekte Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli u sklopu #ErasmusDays 2020, 15. listopada 2020. godine organizirao je online događaj pod nazivom #ErasmusDays at UNIPU koji je bio namijenjen za sve studente UNIPU-a koji su voljni i željni saznati više o samom programu, uključiti se i prijaviti na natječaj i naposlijetku, realizirati svoju mobilnost i postati dio Erasmus+ tima.

Sudjelovanje na online događaju...

Sudjelovanje na online događaju #ERASMUSDAYS (15. listopada 2020.)

Ivica Petrinić

Sveučilište Jurja Dobrile u Puli će 15. listopada 2020. godine sudjelovati na četvrtom izdanju #ERASMUSDAYS u organizaciji Europske komisije, Erasmus+ programa i Nacionalnih Erasmus+ Agencija (Agencija za mobilnost i programe EU - AMPEU, Zagreb).