Obavijesti Ceepus programa
U zimskom semestru akademske godine 2019./2020. sljedeće zemlje omogućile su „freemover“ prijave (prijave za mobilnost izvan CEEPUS mreža): 
Sveučilište u Pečuhu organizira Péch Summer School „European Challaenges in the 21st Century – How to Move Forward?“ u trajanju od 27. lipnja do 6. srpnja 2019. godine. Intenzivan i bogat program bazirat će se na istraživanju promjena interkulturalne klime unutar Europske Unije s naglaskom na globalne izazove i pritiske kao što su izbjeglička kriza, terorizam te religijske suradnje diljem središnje i istočne Europe, posebno unutar Visegrad Four (Višegradksa skupina – udruženje četiriju srednjoeuropskih saveznih država, Mađarske, Slovačke, Češke i Poljske). 
„Freemover“ mobilnosti u CEEPUS-u, za mobilnosti u ljetnom semestru tekuće akademske godine, sa krajnjim rokom do 30. studenog (moguće je podnijeti prijave i nakon navedenog roka, no veća je vjerojatnost da će prijava biti potvrđena ako stigne do kraja studenog ili barem na samom početku prosinca). Na natječaju za „freemover“ mobilnosti moguće je podnijeti prijavu i ostvariti mobilnost na ustanovu s kojom vaša matična ustanova nije u CEEPUS mreži, niti ima prethodno potpisani ugovor o međuinstitucionalnoj suradnji. U kategoriji „freemover“ je nešto teže dobiti stipendiju, no nije nemoguće, svake godine desetine odlaznih stipendista iz Hrvatske ostvari mobilnost upravo u ovoj kategoriji. Također, moguće je poslati i više prijava na ustanove iz različitih  zemalja koje sudjeluju u CEEPUS-u, no ne preporučamo slanje više od tri prijave u jednom roku.