Erasmus iskustva studenata
Zahvaljujući Erasmus+  mobilnosti ostvarila sam svoju želju za studiranjem i dužim boravkom u Italiji jer sam u Perugi, glavnom gradu pokrajine Umbrije, provela nezaboravnih šest mjeseci. Svoju sam mobilnost ostvarila na Università per Stranieri di Perugia iliti Sveučilištu za strance koje slovi kao ambasador Italije u svijetu, čija me je reputacija privukla da izaberem baš to sveučilište.
Moje je ime Silvija i svoju Erasmus mobilnost sam obavila u Portugalu, na Instituto Politécnico do Porto - Escola Superiror de Hotelaria e Turismo. Zašto sam izabrala baš Portugal? Pošto mene zanima turizam i ugostiteljstvo, birala sam studijske programe koji imaju drugačije kolegije u ponudi od naših fakulteta, a koji bi mogli uvelike doprinijeti mom obrazovanju.
Zadovoljna sam stupnjem znanja profesora koji su mi predavali te sam naučila puno zanimljivih stvari na Erasmusu na Muzičkoj akademiji u Gdansku i u Bratislavi. Oba grada su izuzetno lijepa, ali kod Bratislave je prednost ta što je blizu grada Beča koji je centar kulture i vrlo značajan grad za mene kao glazbenicu...
Nakon godina odlazaka na predavanja, truda, učenja, ispita, svoje studiranje odlučila sam 'završiti u stilu' te sam se odlučila za posljednji semestar akademske godine 2015./2016. u Španjolskoj, točnije u Almeriji. Zašto Španjolska? Zbog jezika, dobrih iskustava mojih prethodnika, ali i jednostavno jer je to – Španjolska. Sve što je potrebno jest izraziti želju i taj pothvat, uz veliku potporu naših profesora i koordinatora, postaje najbolje iskustvo života. Nakon ispunjavanja papirologije i prijave na natječaj, potrebno je pričekati rezultate i avantura započinje.