Opcije pristupačnosti Pristupačnost

HEJDE projekt: O visokoškolskom...

Početkom studenoga, elektronička publikacija H-alter objavila je razgovor doc. dr. sc. Tijane Vukić s Tonijem Jurićem, prvostupnikom novinarstva i odnosa s javnošću i studentom diplomskog studija Mediji u Dubrovniku, koji je na internetskoj etapi Pula-Dubrovnik proveden krajem listopada putem jednog konferencijskog alata.

Riječ je o šestom objavljenom intervjuu u okviru projekta Javni dijalog o akademskom obrazovanju novinara koji financira Agencija za elektroničke medije, a koji je pridružena aktivnost međunarodnom znanstvenom institucionalnom projektu Visokoškolsko obrazovanje novinara u digitalnom okruženju (HEJDE) na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli koji vodi doc. dr. sc. Tijana Vukić.

Studenti su ključni dionici visokoškolskog obrazovanja i njihova su iskustva, percepcija i zapažanja o sustavu višestruko vrijedna. Razgovor ilustrira ono najbolje što akademski sustav za obrazovanje novinara u ovom trenutku nudi – proaktivnog studenta koji promišlja kritički, propitujući pri tom sve društvene pojave, posebno novinarsku profesiju i medijski sadržaj; stečena akademska znanja od početka studija paralelno utvrđuje i izvježbava u praksi; aktivno sudjeluje u nastavi te održavanju i razvoju studentskih medija; izravno se uključuje u donošenje odluka na sastavnici i sveučilištu; sudjeluje u kreiranju novih studijskih programa; samoinicijativno se povezuje kolegama novinarima i medijskim organizacijama; intenzivno promišlja o svojoj ulozi u novinarskoj struci i tome kako može doprinijeti njezinom razvoju te izravno, ali i neizravno svojim primjerom, druge studente motivira na slično ponašanje.      

Intervju je u cijelosti dostupan putem sljedeće poveznice:

Popis obavijesti