Interreg Danube Transnational Programme - DA-SPACE projekt

 

Sveučilište Jurja Dobrile u Puli je partner u međunarodnom projektu DA-SPACE - Open Innovation to raise Entrepreneurship skills and Public Private Partnership in Danube Region, u kojem sudjeluje dvanaest partnera iz sedam europskih zemalja - Njemačka, Rumunjska, Slovačka, Bugarska, Češka, Srbija i Hrvatska, a koji je sufinanciran iz Interreg Dunavskog Transnacionalnog programa. Projektom će se uspostaviti 7 tzv. Open Innovation Lab-a u 7 regija radi poticanja inovacija u dunavskoj regiji.

Sveučilište Jurja Dobrile u Puli će, uz podršku Istarske županije, uspostaviti inovacijski laboratorij. U njemu će poduzeća/visokoškolske ustanove/jedinice lokalne samouprave definirati realne poslovne probleme koji će biti upućeni mladim talentima na rješavanje. Mladi talenti će u laboratoriju moći testirati svoje ideje te putem edukacija jačati svoje poduzetničke vještine. Uz navedeno, uloga Sveučilišta je i realizacija projektnih zadataka, time i ciljeva, kako bi se u konačnici podupirala inovativnost i održivost na regionalnoj i lokalnoj razini.

Projekt DA-SPACE promovira interdisciplinarnu i međunarodnu suradnju i usmjeren je na povezivanje akademskog, gospodarskog, istraživačkog  i javnog sektora, te stvaranje inovativnog i tehnološki razvijenog okruženja. Ciljevi su unaprjeđenje poduzetničkih vještina i smanjenje odljeva mozgova, podupiranje inovacija i uvođenja novih tehnologija, te suradnja i stabilnost u dunavskoj regiji.

Početak projekta: 1.1.2017.

Završetak projekta: 30.06.2019.

Ukupni budžet: 1.787.166,50 EUR

ERDF: 1.342.128,75 EUR

IPA: 176.962,77 EUR

Kontakti

Projekt je sufinanciran fondovima Europske Unije (ERDF, IPA)


Obavijesti
O međunarodnom projektu umrežavanja...

O međunarodnom projektu umrežavanja studenata i gospodarstvenika DA SPACE u emisiji Hrvatskog radija

Ivica Petrinić

Gosti Razvojnog koda Tatjane Kaštelan su Mirena Tubić i Roman Ivezić s pulskog Sveučilišta Jurja Dobrile. Ostvarili su međunarodni projekt umrežavanja studenata i gospodarstvenika DA SPACE koji se realizirao pri pulskom Sveučilištu Jurja Dobrile i privodi se kraju.

Održana Finalna konferencija EU...

Održana Finalna konferencija EU projekta DA-SPACE

Ivica Petrinić

Dana 15. svibnja u gradu Ulmu u Njemačkoj održana je Finalna konferencija EU projekta DA-SPACE na kojem su sudjelovali projektni timovi Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli te Upravnog odjela za gospodarstvo Istarske županije. Također je održan i 2. International Demo day na kojemu su svoju inovativnu ideju, kao rezultat rada u 2. ciklusu Otvorenog inovacijakog laboratorija, prezentirali studenti Sveučilišta i pobjednici lokalnog laboratorija Nikolina Gerić i Roman Ivezić.

Održan 2. Local Demo Day - završni...

Održan 2. Local Demo Day - završni sastanak sudionika drugog ciklusa DA-SPACE Otvorenog inovacijskog laboratorija

Ivica Petrinić

U petak, 5. travnja na Fakultetu ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ u Stanici 50 održan je 2. Local Demo Day, završni sastanak sudionika drugog ciklusa DA-SPACE Otvorenog inovacijskog laboratorija uspostavljenog na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli uz potporu Upravnog odjela za gospodarstvo Istarske županije u sklopu projekta DA-SPACE – Open Innovation to Raise Entrepreneurship Skills and Public Private Partnership in Danube Region, Interreg Danube Transnational Programme. 

Na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli...

Na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli održava se Demo Day DA-SPACE laboratorija

Ivica Petrinić

Pozivamo djelatnike, studente i sve zainteresirane na završni sastanak sudionika drugog ciklusa DA-SPACE laboratorija – projektnih timova Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i Upravnog odjela za gospodarstvo Istarske županije, tražitelja rješenja i mladih talenata, koji će se održati na Fakultetu ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“, Stanica 50, 5. travnja 2019. godine u 10 sati. Local Demo Day je zamišljen kao predstavljanje rezultata i odabir pobjedničkog rješenja. Nakon registracije sudionika predstavit ćemo rješenja šest timova nakon pet mjeseci timskog rada, mentorstva i poduzetničke edukacije, te ćemo odabrati pobjednički tim našeg laboratorija koji će svoje rješenje prezentirati na 2. International Demo Day-u.

DA-SPACE Otvoreni inovacijski...

DA-SPACE Otvoreni inovacijski laboratorij održava Dan otvorenih vrata (29.3.2019.)

Ivica Petrinić

Poziv svima zainteresiranima na Dan otvorenih vrata DA-SPACE otvorenog inovacijskog laboratorija na kojem će projektni timovi Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i Upravnog odjela za gospodarstvo Istarske županije (partneri u projektu DA-SPACE) prezentirati dosadašnji rad laboratorija, aktivnost "Poduzetnički trening za mlade talente", ostvarene rezultate te planove o budućim aktivnostima. Dan otvorenih vrata održat će se na Fakultetu ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ u prostoru „Stanica 50“, 29. ožujka 2019. godine s početkom u 10 sati, a okupit će predstavnike obrazovnih institucija, sadašnje i prošlogodišnje sudionike DA-SPACE ciklusa u laboratoriju, djelatnike Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i Istarske županije, te suradnike.

Na FET-u održano otvorenje drugog...

Na FET-u održano otvorenje drugog ciklusa Otvorenog inovacijskog laboratorija EU projekta DA-SPACE

Ivica Petrinić

Dana 18. prosinca, u prostoru “Stanica 50” Fakulteta ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković", održao se početni sastanak sudionika drugog ciklusa DA-SPACE Open Innovation Laba, čemu je prethodila Radionica o mentorstvu za tražitelje rješenja (poduzeća, jedinice lokalne i regionalne samouprave, javne institucije). Otvoreni inovacijski laboratorij EU projekta “DA-SPACE – Open Innovation to raise Entrepreneurship Skills and Public Private Partnership in Danube Region” uspostavljen je 2017. godine, a nalazi se u prostoru Rektorata, na adresi Zagrebačka 30.