Opcije pristupačnosti Pristupačnost

U sklopu projekta Techno-Past Techno-Future; European Researchers Night koji je odobren u sklopu programa Obzor 2020. Marie Sklodowska-Curie aktivnosti, RoboTeam UNIPU u pulskim je osnovnim školama (ali i šire) održao brojna predavanja čija je svrha bila popularizacija znanosti. Uz Osnovnu školu Kaštanjer, Osnovnu školu Tone Peruško, Osnovnu školu Šijana, Osnovnu školu Veruda, Osnovnu školu Giuseppina Martinuzzi, RoboTeam UNIPU u rujnu je educirao učenike sljedećih škola: Osnovne škole Monte Zaro, Osnovne škole Vidikovac, Osnovne škole Svetvinčenat i Osnovne škole dr. Mate Demarina.

Osim što su učenici na praktičnom radu testirali rad robotske ruke i sami zavirili u 3D mikroskop – uSCOPE, nastao na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli, u završnom je tjednu na satovima gostovala Martine-Nicole Rojina, poznata Njemačka umjetnica, voditeljica moonbounce projekta “Sister moon” u kojem pomoću Dwingeloo teleskopa šalje ljudske glasove na mjesec, a isti se vraćaju u obliku jeke natrag na zemlju. 

Ovim je programom obuhvaćeno više od 500 učenika osnovnih škola, a osim osnovnih škola u projekt su bile uključene i srednje škole pa je tako Srednja Medicinska škola sa RoboTeamom UNIPU posjetila METRIS, Centar za istraživanje materijala Istarske županije.  

Zahvaljujući navedenim aktivnostima, učenicima su vidici prošireni, a znanost približena. Aktivnosti edukacije učenika u sklopu Europske noći istraživača samo su početak robotičke lige koja ove jeseni kreće u pulskim osnovnim školama. 

 

Popis obavijesti