Summer School in Curatorial Studies izazovan je projekt koji se promovira od 2004. godine. Program se održava tijekom International Art Biennale Venice. Kroz interdisciplinarni program stručne prakse studentima se omogućuje stjecanje iskustva u pogledu muzejskih i izložbenih aktivnosti. 

Glavni cilj programa je širenje znanja u polju vizualne umjetnosti i upoznavanje studenata s profesijama veznima uz svijet umjetnosti sa fokusom na suvremenu teoriju muzejskog upravljanja, praksu i suvremenu muzeologiju. Program je namijenjen svima koji su zainteresirani za umjetnost, studentima diplomskih studija i stručnjacima koji žele produbiti svoje znanje i usavršiti praktične vještine. Tim predavača sastojat će se od talijanskih i međunarodnih stručnjaka, znanstvenika, povjesničara i kritičara. Studenti će također biti upoznati s kritičkim načinom pisanja, priopćenjima za tisak i strukturiranjem različitih aspekata objavljivanja. 

Predavanja će se održavati na engleskom jeziku i obuhvatit će teorijski i praktični dio pripreme, organizacije i provedbe izložbi. Studenti će sudjelovati u tjednim aktivnostima kao što su posjete umjetničkim studijima, obilazak izložbenih prostora i slično. 

Završni dio programa biti će postavljanje izložbe od strane studenata koji su bili polaznici programa. 

Program je podijeljen u tri modula: 

  • Prvi modul – 4.6.2019.-2.8.2019.
  • Put u Brisel – 5.-11.8.2019.
  • Drugi modul – 12.-24.8.2019.
  • Treći modul – 27.8.-3.9.2019.

Rok za prijavu je 15.3.2019.

Proces prijave vrši se slanjem prijavnica na e-mail adresu curatorialschool@gmail.com. Prijavnice se mogu pronaći na sljedećoj poveznici: 

Više informacija može se pronaći na sljedećoj poveznici i letku:

Program namijenjen studentima Filozofskog fakulteta u Puli – Odsjek za povijest

Popis obavijesti